natisni E-pošta

< nazaj

TEKOČE DOGAJANJE V JANUARJU 2012

4. JANUAR

Dr. Andrej Fištravec: TEORIJA »U«
Predavanje je nadaljevanje predavanja na isto temo iz decembra letos.Začetek ob 17. uri v Biotehniški šoli Šempeter.

 

12. JANUAR

Delavnica obrezovanja aktinidij pri Jakin Jordanu in Miri v Stari Gori št. 23.
Dobimo se ob 13. uri na kmetiji Jakinovih.

 

13. JANUAR

Delavnica obrezovanja hrušk, ki jo bo vodila univ.dipl.inž.agr. Greta Sorta, naša predsednica.
Delavnica bo v nasadu hrušk v Križcjanovem (križišče Bilje-Miren).
Začetek ob 13. uri.

 

20. JANUAR

IZMENJAVA SEMEN in predavanje Franke Ozbič in Olge Železnik na temo semenarstva.
Kraj in čas dogajanja: Biotehniška šola Šempeter, ob 17. uri.
To je prvo izmed predavanj, ki bodo odslej vsak tretji petek v mesecu. V času zimskih temperatur bodo predavanja potekala v šempetrski šoli, ko se nekoliko otopli pa se bomo vsak tretji petek v mesecu dobili v Ajdinem kotičku v Majdinem gaju, kjer bomo poslušali strokovno nasvete oz. predavanja, ki bodo posvečena aktualnim problemom iz naše prakse.

 

Obveščamo, da je Ajdin kotiček v Majdinem gaju v januarju odprt vsak petek od 17. do 19. ure.

 

RAČUNALNIŠTVO

Ker uporaba računalnika pri delu in komuniciranju postaja vsak dan večja nuja, smo se v društvu odločili, da ponudimo članom pomoč v tej smeri. Za organizacijo posamezne pomoči pa potrebujemo odziv pri članih, zato prosimo, da pazljivo preberete, kaj vam ponujamo.


1. NAKUP RAČUNALNIŠKE OPREME

Ste interesenti za nakup računalniške opreme, pa se ne znajdete, ker ne veste, kaj bi potrebovali, kje bi jo dobili in koliko denarja bi morali odšteti zanjo?
Pripravljeni smo vam pomagati z informacijami - seznaniti vas s strokovnjakom s tega področja, ki vam bo glede na vaše potrebe in želje svetoval ustrezno vrsto opreme. Prijavite se pri Miri Jakin na št. 031 80 27 25.


2. TEČAJ RAČUNALNIŠTVA

Bi želeli tudi vi pošiljati in prejemati tako imenovano e-pošto? Bi radi poiskali kaj zanimivega po internetu? Bi se radi izognili zadregi, ko se vsi okrog vas pogovarjajo o e-mailih, spletnih novicah, nakupovanju v spletnih trgovinah ter vas sprašujejo po naslovu vašega maila? Bi radi preprosto šli v korak s časom?
Naj vam ne bo nerodno, v teh časih se učimo dobesedno vse življenje, torej niste nikakršna izjema, če česa ne znate. Naš strokovnjak za računalništvo vam bo pomagal, da osvojite osnove programov, ki jih potrebujete, ali da svoje znanje izpopolnite. In zapomnite si, nihče ni popolnoma brezupen primer.
Pokličite Miro Jakin na št. 031 80 27 25.


3. ODDAJA STAREGA RAČUNALNIKA

Ste si nabavili nov računalnik in bi starega (še uporabnega) radi za primerno ceno ali celo zastonj oddali nekomu, ki ga potrebuje, pa si novega trenutno ne more privoščiti?
Pokličite Miro Jakin na št. 031 80 27 25, da bomo lahko organizirali morebitno oddajo.


IŠČEMO PREVAJALCA ZA SPLETNO STRAN
Ker je za spletno stran Društva Ajda Goriška veliko zanimanja med italijanskimi  biodinamiki, bi nujno potrebovali prevajalca prostovoljca, ki bi bil pripravljen enkrat  mesečno prevesti vsebino naše spletne strani v italijanski jezik.
Kontakt: Franka Ozbič, 041 987 146.

 14. številko Ajdinih novic, ki so izšle konec lanskega decembra v tiskani obliki, si lahko kot digitalno verzijo preberete na našem spletnem naslovu.

 

ŽUŽELNJAK

V Majdinem gaju smo zasledili zanimiv artikel – žuželnjak. Gre za leseno ogrodje, ki še najbolj spominja na knjižno omarico s streho, na police pa so vdelani oz. postavljeni posamezni deli iz različnih naravnih materialov – kosov navrtanih vej, glinastih votlakov, suhih rastlinskih bilk in drevesnih panjev. Da, žuželnjak je dom za različne koristne žuželke, ki na mestnih vrtovih pogrešajo primerna zatočišča za svoje družine. Žuželnjak vam izdelajo po meri – glede na vaše potrebe in prostor, ki ga zanj lahko namenite na vrtu.
Ostale informacije so na voljo pri Majdi ali Olgi v Majdinem gaju, kjer si žuželnjak lahko tudi ogledate.