natisni E-pošta

< nazaj

TEKOČE DOGAJANJE V SEPTEMBRU 2012

PROGRAM GNOJENJA
Z BIODINAMIČNIMI PREPARATI
v letu 2012
Gnojenje z gnojem iz roga (500) in preparatom po M.T.

Mesec Datum Znamenje / čas škropljenja
SEPTEMBER 7. september
BIK / popoldne

Dan pred datumom škropljenja pokličite Olgo Železnik (041 200 502).

ZNANJE
ZA PREŽIVETJE DANES IN JUTRI
Tečaj osnov pridelave po biološko-dinamični metodi
za začetnike bo v Volčjem Gradu
v oktobru 2012

Vprašanje pridelave zadostnih količin zdrave hrane ni več le tema medijskih poročil iz tako imenovanega tretjega sveta, ampak vse bolj kruta resnica našega vsakdanjika. Tudi na pridelovalnih površinah v Sloveniji se soočamo s posledicami neugodnih vremenskih razmer, s posledicami nespametnih potez kmetijske politike. Samo znanje nas bo rešilo, svarijo tisti, ki vedo, kaj govorijo. Pa tudi znanje se od znanja razlikuje. Tako kot se razlikuje hrana, ki je pridelana doma na kmetijah, skorajda pred našim pragom, od tiste, ki potuje stotine in stotine kilometrov z ogromnih posestev na police trgovskih verig.

Prav zato v Društvu za biološko-dinamično gospodarjenje Ajda Goriška, Delovni center Kras tudi v letu 2012 prirejamo tečaj OSNOVE PRIDELAVE PO BIOLOŠKO-DINAMIČNI METODI V VRTNARSTVU, VINOGRADNIŠTVU IN SADJARSTVU pod vodstvom univ. dipl. inž. Franke Ozbič.

Z obiskom naših predavanj za začetnike boste pridobili najosnovnejše informacije o biodinamiki, ki je danes najbolj cenjena sonaravna metoda obdelave zemlje in pridelave zdrave hrane. Seminar obsega pet sklopov predavanj: Uvod v osnove biološko-dinamične metode, Priprava komposta po biološko-dinamični metodi, Preparati za gnojenje rastlin, Sadjarstvo, vinogradništvo in vrtnarstvo po biološko-dinamični metodi ter Varstvo rastlin po biološko-dinamični metodi. Praktično in teoretično znanje, ki ga v Društvu Ajda Goriška že več kot poldrugo desetletje zbirajo in preverjajo naši strokovnjaki, vam bo na voljo za simbolično ceno, če pa boste presodili, da ste pri nas našli vsaj nekaj odgovorov na vprašanja v zvezi s pridelavo, ki jih doslej niste mogli razvozlati, boste imeli možnost postati tudi član našega društva.

Predavanja bodo v prostorih Vaškega doma Volčji Grad od 9. do 12. oktobra in od 16. do 19. oktobra. Datum dodatnega srečanja pa bo določen po dogovoru glede na vremenske razmere, ker je na ta dan predvidena tudi priprava kompostnega kupa, ki je organizirana kot delavnica na prostem.
Urnik tečaja: vsakič od 17. do 19. ure
Cena tečaja je 50 €.
V ceno je vključena tudi osnovna strokovna literatura.
Nujen je predhodni vpis na tel. št. 040 644 121 ali po e-pošti na naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Minimalno število za potek tečaja je 15 vpisanih.

Prijazno vabljeni!