natisni E-pošta

< nazaj

TEKOČE DOGAJANJE V JANUARJU 2013

Nadaljuje se cikel predavanj iz
KMETIJSKEGA TEČAJA RUDOLFA STEINERJA

2. januarja ob 17. uri bo na Biotehniški šoli Šempeter pri Gorici
tretje predavanje iz tega cikla. Teoretični del bo predstavila Marjana Pia Pečenko, o tem, kako se Steinerjev nauk odraža v praksi, kako vpliva na naravo, pa bo govorila univ. dipl. inž. agr. Franka Ozbič.

Lani je v prevodu Mete Vrhunc pri Založbi Ajda Vrzdenec izšlo delo Rudolfa Steinerja Temelji uspešnega kmetovanja v očeh duhovne znanosti. Knjiga prinaša vsebino vseh osmih predavanj tako imenovanega Kmetijskega tečaja, namesto uvoda pa ji je dodano še naknadno poročilo Rudolfa Steinerja o tem tečaju. To je prva izdaja tega dela v slovenskem jeziku.

 

6. januarja
izkopljemo semena, ki smo jih zakopali v decembru. Odberite seme, ki ga boste rabili za lastno pridelavo, viške porazdelite v manjše vrečke, da jih boste lahko zamenjali s člani društva ali znanci in tako sebi in ostalim razširili pridelovalno paleto, hkrati pa boste veliko prispevali k ohranjanju domačih sort.

 


je odprta vsako prvo sredo v mesecu od 15. do 17. ure na Biotehniški šoli Šempeter pri Gorici (sedež društva – pisarna). Svetovalka je Franka Ozbič, univ. dipl. inž. agr.

Če bi želeli priti na razgovor, se  za to lahko prijavite na tel. številko 040 658 482 (Tjaša Kovačič) vsako sredo od 15. do 17. ure, ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Prepričani smo, da vam bo pomoč naše strokovne svetovalke pomagala razrešiti marsikatero težavo ali zadrego, ki se je pojavila pri  biodinamičnem kmetovanju.

 

Dobra misel pripravlja
v sredo, 9. januarja,
ob 17. uri, 
v prostorih Biotehniške šole Šempeter

predavanje Sanje Lončar: KAKO ZDRAVIJO RASTLINE?
Izvedeli bomo, kako delujejo zdravilne rastline, kaj moramo vedeti, da bi jih uporabljali kot zdravilo, zakaj bodo nekaterim pomagale, drugim pa ne, skratka, zdravilne rastline bomo poskušali pogledati malo drugače.