natisni E-pošta

< nazaj

TEKOČE DOGAJANJE V FEBRUARJU 2013

Nadaljuje se cikel predavanj iz
KMETIJSKEGA TEČAJA RUDOLFA STEINERJA

6. februarja ob 17. uri bo na Biotehniški šoli Šempeter pri Gorici
poslušali najpomembnejše
poudarke 4. in 5. predavanja  Kmetijskega tečaja Rudolfa Steinerja. 4. predavanje, ki je bilo 12. junija 1924 in 5. predavanje z dne 13. junija 1924 bosta predstavili Marjana Pia Pečenko in univ. dipl. inž. agr. Franka Ozbič.
V 4. predavanju je Steiner govoril o vprašanju gnojenja – o preparatih 500 in 501, v 5. predavanju pa o pravilni snovni sestavi gnoja – o kompostnih preparatih in zdravilnih rastlinah za izdelavo preparatov.

Lani je v prevodu Mete Vrhunc pri Založbi Ajda Vrzdenec izšlo delo Rudolfa Steinerja Temelji uspešnega kmetovanja v očeh duhovne znanosti. Knjiga prinaša vsebino vseh osmih predavanj tako imenovanega Kmetijskega tečaja, namesto uvoda pa ji je dodano še naknadno poročilo Rudolfa Steinerja o tem tečaju. To je prva izdaja tega dela v slovenskem jeziku.

Istega dne (6. februarja 2013) bo po predavanju tudi izmenjava semen oz. semenarska tržnica, zato prinesite viške semen, ki ste jih pridelali v lanski sezoni.
Če želite preveriti svoje znanje o uporabi Setvenega priročnika in izvedeti o tem še kaj več, prinesite priročnik s seboj, ker bomo  tudi tej temi posvetili nekaj časa.

 

PLAČILO ČLANARINE
Sporočamo, da članarino za letos lahko poravnate ob srečanjih in predavanjih na šoli v Šempetru, prav tako pa tudi na transakcijski račun društva:
SI 560475 0000 0366 711
Društvo Ajda Goriška, Ulica padlih borcev 26, 5290 Šempeter pri Gorici

 

Dobra misel pripravlja
v soboto, 23.2. 2013,
od 9. do 14. ure, 
v Opatjem selu na Krasu v GOSTILNI »ŠTIRNA«
celodnevno delavnico Zdravilna moč rastlin za naše bolezni.
Delavnico bo vodil mag. Jože Kukman, najožji sodelavec patra Simona Ašiča.
Potrebna je prijava na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Če bo veliko zanimanja za delavnico, bo na voljo še rezervni termin 2.3.2013.

 


je odprta vsako prvo sredo v mesecu od 15. do 17. ure na Biotehniški šoli Šempeter pri Gorici (sedež društva – pisarna). Svetovalka je Franka Ozbič, univ. dipl. inž. agr.

Če bi želeli priti na razgovor, se  za to lahko prijavite na tel. številko 040 658 482 (Tjaša Kovačič) vsako sredo od 15. do 17. ure, ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Prepričani smo, da vam bo pomoč naše strokovne svetovalke pomagala razrešiti marsikatero težavo ali zadrego, ki se je pojavila pri  biodinamičnem kmetovanju.