Gnoj iz roga 500

Gnoj iz roga 500

Splošno

Pri tem, ko žival prebavlja krmo, se snovi krme, torej snovi, ki jih je rastlina uporabila za svojo izgradnjo, razgradijo. Pri tem se sproščajo tudi energije, ki so rastlino gradile. Prežvekovalci, posebej krava, imajo štiri želodce in dolg prebavni trakt, zaradi česar lahko žival prebavi zelo velike količine krme. Pri tem se “sproščajo sile, ki jih rogovi in parklji zadrži- jo in jih nato sevajo nazaj tako, da spet stečejo in sodelujejo pri izgradnji telesa.” Na ta način žival preskrbi svoj organizem, nam pa da tudi gnoj, dragoceno substanco, sestavljeno iz snovi (mineralni svet), sil življenja (rastlinski svet) in sil lastne duševnosti, ki omogoča izgradnjo plodne humuzne zemlje prežete s silami življenja.
V gnoju so tudi energije, ki jih žival, kot bitje brez lastne zavesti, ni mogla uporabiti. Te energije dosežejo človeka preko rastlin, ki zrastejo iz zemlje, negovane s prepariranim gnojem, in so zanj, ki ima tudi duha in zavest, neizmerno dragocene in potrebne. Preparat gnoj iz roga naredimo iz kravjega gnoja.
Preparat posreduje tlom koncentrirano gnojilno in oživljajočo moč. Rastline se na tleh, ki smo jih poškropili z njim, bolje povežejo s silami Zemlje in naredijo bistveno več korenin. Preparat zori v kravjem rogu, ki je zakopan v zemlji približno od Mihelovega do Velike noči, pretežno v času, ki so ga alkimisti nekdaj imenovali čas, ko vlada “princip SAL”.

Za Božič je Zemlja svojo dušo čisto vdihnila, je čisto pri sebi. Njene sile, sile Perzefone, ki bodo spomladi omogočile prebujanje rastlinske rasti, so čisto v podzemlju. V približno pol leta se v kravjeku v rogu, zakopanem v zemlji, koncentrirajo sile življenja. Potrebujemo lepo oblikovan in nepoškodovan rog krave, ki je najmanj enkrat telila in čvrst, dobro oblikovan kravji gnoj brez stelje.

Priprava preparata 500 za škropljenje

Preparat gnoj iz roga (500) se uporablja kot škropivo. Pripravimo ga takole: topli vodi (telesna temperatura) dodamo preparat in to mešamo z močnim vrtinčenjem tako, da se v sredini naredi lijak skoraj do dna. Mešamo eno uro zdaj v eno, zdaj v drugo smer. V tem času se voda ne sme umiriti. Z mešanjem začnemo na robu posode, hitrost povečujemo in na koncu mešamo proti sredini. Tako nastane več slojev različno hitro vrteče vode, pri čemer se informacija preparata prenese na medij.
Primerna voda je dobra voda iz vodnjaka ali deževnica (ne prva), v skrajnem primeru pa tudi voda iz vodovoda, ki je nekaj dni stala na soncu. Mešamo ročno s palico “iz rame”, pri večjih količinah z metlico, pritrjeno na visečem drogu nad sodom. Način mešanja je za učinkovitost preparata zelo pomemben. Prav je, da meša preparat oseba, ki je z delom na kmetiji povezana.
Z enournim mešanjem se postavi v kozmične ritme, saj ima ritem delovanja srca in pljuč svojo ustreznost v ritmih Sonca, ena ura pa je kozmična enota.
Posoda za mešanje naj bo primerno visoka, cilindrične oblike ter iz lesa ali keramike (plastična ali kovinska ni primerna, pa tudi iz hrastovega lesa ne). Ko je preparat zmešan, ga precedimo skozi dobro prosojen material (najbolje hlačne nogavice). To je pomembno, saj le dobro precejen preparat ne bo mašil šobe škropilnice pri škropljenju. Preparat poškropimo fino razpršen v treh urah po končanem mešanju. Učinek po tem času hitro pade. Za 1 ha površin potrebujemo 12 dag preparata 500. Propustnost šobe škropilnice naj bi bila 40 l/ha.

 

Uporaba, čas škropljenja

  • Enkrat v letu med novembrom in koncem februarja, na dan, ko ni zmrzali in na površinah ni snega, poškropimo vse površine, vrtove, njive, travnike pa tudi drevje in grmovnice s preparatom 500 v popoldanskem času, ko Zemlja vdihuje.
  • Trikrat, z vmesnim obračanjem zemlje, škropimo preparat 500 neposredno pred posevki, da se rastlina bolje poveže s silami Zemlje in naredi več korenin.
  • Škropimo pokošene in popašene pašnike in travnike.
  • Preparat 500 uporabljamo za blažitev posledic suše tako, da zmešan preparat škropimo v času suše v poznih večernih urah na rastline in zemljo.
  • Preparata 500 praviloma ne škropimo na zelene rastline. Izjema je v primeru suše in če je po močnem deževju zemlja zelo izprana, rastline pa šibke in porumenele.
  • Kot kopel za seme špinače ( mešamo 1 uro )
  • Preparata 500 nikoli ne škropimo v opoldanskem času.

Vir: Meta Vrhunc, Preparati, Založba Ajda Vrzdenec.

 

Foto utrinki  izdelave gnoja iz roga v društvu…

Mešanje in škropljenje  gnoja iz roga…