Mešalni centri

MEŠALNI IN DELOVNI CENTRI

Društvo deluje na Goriškem, Vipavskem in Krasu in sicer na področju občin Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko, Komen, Miren-Kostanjevica, Vipava, Ajdovščina, Kanal in Brda. Društvo ima svoje mešalne in delovne centre na naslednjih lokacijah:

 1. Za okoliš Nova Gorica je mešalni center za mešanje biodinamičnih preparatov v Lokah št. 31.
 2. Za okoliš Nova Gorica je delovni center v Šmihelu št. 38, kjer člani izdelajo preparat po Mariji Thun, kompostni  preparat iz koprive, ter premaz in pasto za sadno drevje.
 3. Za okoliš Šempeter-Vrtojba in Vogrsko je mešalni center za mešanje biodinamičnih preparatov na Vogrskem št. 21.
 4. Za okoliš Kras je mešalni in delovni center za mešanje biodinamičnih preparatov na biodinamični kmetiji Pri Kamnarjevih v Volčjem Gradu št. 40. Za okoliš Kras člani izdelajo preparat po Mariji Thun,  kompostni  preparat iz koprive in premaz ter pasto za sadno drevje.
 5. Za okoliš Ajdovščina-Vipava je mešalni in delovni center za mešanje biodinamičnih preparatov v Vrhpolju št. 7. Za okoliš Ajdovščina-Vipava člani izdelujejo preparat po Mariji Thun, kompostni preparat iz koprive, izdelajo premaz in pasto za sadno drevje.
 6. Za okoliš Brda je mešalni in delovni center za mešanje biodinamičnih preparatov v Brdicah pri Kožbani št. 3. Za okoliš Brda člani izdelujejo preparat po Mariji Thun, kompostni  preparat iz koprive, izdelava premaza in paste za sadno drevje.
 7. Za okoliš Kanal je delovni center v Levpi št. 7, kjer člani izdelajo Preparat po Mariji Thun, pasto in premaz za sadno drevje.

Člani društva so vedno predhodno obveščeni preko elektronske pošte kdaj in kje se bo mešalo biodinamične preparate ali izdelovalo določene preparate.

Član društva, ki mu pripada določena količina škropiva en dan pred mešanjem sporoči vodji mešalnega centra količino škropiva.

Škropivo naročite na sledeče številke:

 • Za skupino KRAS: Ivana Stancich (tel. 040 644 121)
 • Za skupino AJDOVŠČINA-VIPAVA: Irena Žvokelj (tel. 031 767 590)
 • Za skupino BRDA:  Almira Gajser (tel. 031 488 896)
 • Za skupino ŠEMPETER-VOGRSKO: Stojan Janežič (tel. 041 912 714)
 • Za skupino GORICA: Mira Jakin (tel. 040 658 482)