Prevzem preparatov

OSEBNI PREVZEM PREPARATOV PRI DRUŠTVENEM SKRBNIKU PREPARATOV

V društvu Ajda Goriška ureja področje preparatov Pravilnik o izdelavi in pripadanju preparatov članom društva Ajda Goriška, katerega je sprejel Izvršni odbor društva v letu 2017.
Člani društva, ki izpolnjujejo pogoje za prevzem preparatov le te lahko prevzamejo po predhodnem dogovoru s skrbnikom društvenih preparatov.
Preparati so v biodinamičnem gospodarjenju zelo pomembni zato je potrebna velika skrb in pravilen odnos članov za njihovo izdelavo, negovanje, shranjevanje in uporaba. Zelo pomembno je pravilno shranjevanje preparatov in njihov transport in prevzem v shrambi preparatov.

POSTOPEK PREVZEMA PREPARATOV

Član, ki pride po preparate mora s seboj prinesti steklene kozarčke s pokrovom za vsak preparat svoj kozarček. Za baldrijanov preparat se prinese stekleničko s kapalko.
Član opravi transport preparatov iz skladišča do doma tako, da ima s seboj zabojček v katerem je šota, ki preprečuje izgubo koncentriranih sil, ki se nahajajo v preparatih. Prav tako preparate doma hrani v zaboju s šoto.
Član, ki ne bo imel ustrezne embalaže se mu preparati ne izdajo, čeprav mu pripadajo!
Preparati se nahajajo v bližini tovarne Martex v Volčji Dragi. Za prevzem preparatov se boste dogovorili s skrbnikom preparatov Marjanom Mahnetom. Pokličite ga na telefonsko številko 040 979 078.